Inschrijven
 •  Hoe kan ik me inschrijven voor een opleiding of training?

Via het online inschrijfformulier Opleiding & Training kun je je inschrijven voor de gewenste opleiding of training. Door het inschrijfformulier in te dienen ga je akkoord met de Inschrijfvoorwaarden Opleiding & Training.

Indien je als organisatie interesse hebt in het volgen van een opleiding of training neem dan contact met ons op via [email protected] of tel. 023-3034273.

 • Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Na het insturen van het online inschrijfformulier heb je volgens de wet 14 dagen herroepingsrecht waarbinnen je zonder opgaaf van redenen kosteloos mag annuleren. Annuleren kan alleen schriftelijk via [email protected] of via je contactpersoon bij Preventional.

 • Wanneer is mijn inschrijving definitief/compleet?

Direct na ontvangst van je inschrijfformulier ontvang je van ons een ontvangstbevestiging met daarbij je opleidingsovereenkomst en de factuur. Je inschrijving is compleet als we je opleidingsovereenkomst ondertekend binnen hebben. Let op, het niet indienen van de ondertekende opleidingsovereenkomst is geen automatische annulering.

 

Lesmateriaal
 • Wanneer ontvang ik mijn lesmateriaal?

Kandidaten ontvangen hun lesmateriaal tijdens de lesdagen van hun opleiding of training.

 • Zijn er extra kosten aan het lesmateriaal verbonden?

Indien niet expliciet vermeld in de bijbehorende factsheet zijn alle kosten van het lesmateriaal inclusief in het lesgeld opgenomen. 

 

Financiële zaken
 • Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

Onze betalings- en leveringsvoorwaarden zijn terug te vinden in onze Algemene voorwaarden, Inschrijfvoorwaarden Opleiding & Training en in de Opleidingsovereenkomst.

 • Kan ik ook in termijnen betalen?

In overleg met de moderator van de gewenste opleiding of training kan een betalingsregeling worden afgesproken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Opleiding & Training
 • Waar vind ik het overzicht van alle opleidingen en trainingen?

Een selectie van ons complete aanbod Opleiding en Training is via de website te bekijken. Via de Agenda Opleiding en Training zijn alle opleidingen en trainingen in te zien die op basis van open inschrijving beschikbaar zijn.

 • Waar kan ik een opleiding of training volgen?

Via de Agenda Opleiding en Training zijn alle opleidingen en trainingen in te zien met locatie, data etc. Mocht er momenteel geen locatie bij jou in de buurt beschikbaar zijn, neem dan contact met ons op voor de overige  mogelijkheden.

 • Kan ik een gemiste les inhalen?

Opleidingen en trainingen op basis van open inschrijving bieden de mogelijkheid om in overleg met de hoofddocent en de moderator van de opleiding/training de gemiste les in te halen. 

 

Examen en diploma’s
 • Wanneer moet ik examen doen? En is dit verplicht?

Voor alle registeropleidingen zijn voorafgaand aan de start van de opleiding data ingeroosterd voor het theorie-examen i.s.m. een onafhankelijk examineringsbureau. Examen doen is geen verplichting voor de kandidaat, echter zijn het behalen van de examens wel onderdeel van de registervoorwaarden van het OSP en QPP Register. Tevens is er dan geen recht op een diploma. Op aanvraag is een deelnamecertificaat mogelijk.

 • Wat kan ik met jullie diploma’s?

Het OSP- en QPP Diploma is een verplichting tot opname in het OSP- en QPP Register. Alleen geregistreerden in deze registers zijn gerechtigd tot het dragen van de titels OSP en QPP achter hun familienaam.

 • Wie is verantwoordelijk voor de examens?

Een onafhankelijk examineringsbureau verzorgt de examens en de examinering van de registeropleidingen OSP en QPP. De overige trainingen en opleidingen van Preventional hebben geen examinering tenzij op nadrukkelijk verzoek van de opdrachtgever.

 • Wanneer ontvang ik mijn diploma?

Alleen de registeropleidingen OSP en QPP kennen een diploma. Deze worden uitgegeven door Preventional na ontvangst van een positief examenresultaat van het onafhankelijke examineringsbureau. Je ontvangt je diploma uiterlijk binnen 10 werkdagen per post na bekendmaking van het examenresultaat.

 

Overige vragen
 • Ik heb een klacht. Hoe kan ik deze indienen?

Een klacht is voor Preventional een verbeterimpuls en draagt bij aan het succesvol maken van ons bedrijf. Wij willen daarom goed omgaan met reacties en klachten van onze kandidaten en relaties, omdat dit van grote invloed is op onze klanttevredenheid en kwaliteit van ons aanbod. Het klachtenformulier is onderdeel van onze klachtenprocedure. Deze procedure is tevens vrijblijvend op te vragen via [email protected]

 • Waar vind ik de OSP en QPP Registers?

Alle registers die onder de toezicht van stichting N’Lloyd vallen zijn openbaar en te raadplegen via de website van N’Lloyd (vanaf 1 april 2016).

 

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via: [email protected] of tel. 023-3034273

Onze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.