Het stellen van goede vragen is een kunst op zich. Voor een profiler is het stellen van vragen zelfs de meest belangrijke vaardigheid die hij moet beheersen om zijn werk professioneel te kunnen uitvoeren om tot een juiste beslissing te komen.
De manier waarop een profiler vragen stelt en het doel wat hij daarmee wilt bereiken wordt in Predictive Profiling-taal Security Questioning genoemd.

‘Warme benadering – Koele analyse’

Het maken van contact met bezoekers en klanten en het stellen van slimme en onverwachte vragen door middel van Security Questioning maakt Predictive Profiling als security methodiek zo proactief. Dit heeft alles te maken met het preventieve afschrik-effect wat ontstaat in het hoofd van de persoon met een slechte intentie.

Tegelijkertijd is het natuurlijk niet de bedoeling dat klanten en bezoekers zonder slechte intentie hinder ondervinden van het contact met een beveiliger of profiler. Vandaar dat wij Security Questioning trainingen verzorgen vanuit een warme benadering en een koele analyse.

Succesfactor Security Questioning

Effectieve uitvoering van Security Questioning heeft alles te maken met de toon en tact van de medewerker.

Het gaat namelijk niet om het bewijzen dat iemand een slechte intentie heeft, maar juist om het ontkrachten daarvan. Servicegerichtheid en gastvrijheid zijn naar onze overtuiging een voorwaarde om informatie te krijgen die nodig is om de maatregelen te nemen die passen bij het probleem en de context.

Zelf Security Questioning leren

Security Questioning is een vast onderdeel van de registeropleiding OSP en wordt tevens in de managementopleiding van Predictive Profiling (QPP) uitgebreid behandeld.

In beide opleidingen ga je met onze praktijkcoach zelf aan de slag met Security Questioning en leer je de essentie van deze manier van vragen stellen.

Kijk in de opleidingsagenda voor de eerstvolgende opleidingsmogelijkheden, vraag de factsheet aan van een van onze Predictive Profiling opleidingen of neem contact met ons op.

Security Questioning is een standaard onderdeel in onze incompany programma’s op maat.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via tel. 023-3034273 of per mail: [email protected]

Onze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.