Red Teaming is in essentie een creatief experiment waarbij de deelnemers van het Red team scenario’s bedenken zonder daarbij gehinderd te worden door regels of sociale conventies. Die heeft jouw opponent namelijk ook niet. Een Red Team maakt (nieuwe) kwetsbaarheden zichtbaar en kan gebruikt worden in veiligheidsbewustzijn campagnes en het ontwikkelen en verbeteren van veiligheidsprocessen.

Waarom Red Teaming?

Organisaties doen jaarlijks grote investeringen op het gebied van veiligheid en beveiliging. Het nut van deze investeringen laat zich echter pas echt bewijzen tijdens en direct na een incident. Pas op dat moment blijkt of alle aannames die er zijn over de getroffen maatregelen de stresstest ook daadwerkelijk hebben doorstaan.

Incidenten zijn in de regel echter zeldzame gebeurtenissen zodat medewerkers ook nauwelijks ervaring kunnen opdoen in alle stappen die voorafgaan aan een criminele en/of terroristische aanval. Met het inzetten van regelmatige Red Teaming oefeningen kan deze ervaring wel worden opgedaan.

Red Teaming Groepen

In samenwerking met verschillende partners heeft Preventional een aantal peer-to-peer Red Teaming Groepen opgericht die regelmatig oefeningen met elkaar en bij elkaar organiseren. Toelating tot deze Red Teaming Groepen kan alleen op uitnodiging van een van de huidige leden of via Preventional. Na een eerste kennismaking met de huidige leden van de Groep beslissen de zittende leden over de uiteindelijke toelating.

 

Meer weten over de huidige actieve Red Teaming Groepen i.s.m. Preventional? Of heb je interesse wat Red Teaming voor jouw organisatie kan opleveren?
Neem contact met ons op via: tel. 023-3034273 of per mail: [email protected]

Red Teaming is standaard opgenomen in de Qualified Predictive Profiler (QPP) registeropleiding. Daarnaast bieden wij aanvullende Red Teaming trainingen en coachingssessies aan in ons Preventional Alumni Netwerk (OSP & QPP). En is Red Teaming een standaard onderdeel in onze incompany programma’s op maat.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via tel. 023-3034273 of per mail: [email protected]

Onze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.