Met QPP® haal je als securitymanager alle kennis in huis om direct met het systeem van Predictive Profiling aan de slag te gaan in de eigen organisatie.

Deze opleiding op managementniveau kan via twee trajecten gevolgd worden: Leergang Theorie & Praktijk óf Leergang Incompany Versneld met alleen voorbereiding op het QPP® theorie-examen.

QPP® Praktijkexamen

Het QPP® praktijkexamen richt zich op het vormgeven van het systeem en de voorbereiding op de implementatie van Predictive Profiling in de eigen organisatie.

Standaard lesmateriaal van de registeropleiding QPP® – Theorie & Praktijk is het Predictive Profiling Management Handboek met daarin alle voorbeeldprocedures en templates ter ondersteuning van het maken van het QPP Praktijkexamen.

QPP® Certificaat, -Diploma, en -Titel

Met het behalen van het QPP® theorie-examen heeft de kandidaat recht op het Certficaat Theorie Qualified Predictive Profiler (QPP®).

Na het behalen van ook het praktijkexamen behaalt de kandidaat het recht op het Diploma Qualified Predictive Profiler (QPP®) en het recht zich te laten registreren in het QPP® Register van stichting IPVC en het dragen van de titel QPP achter zijn familienaam.

In de registeropleiding Qualified Predictive Profiler (QPP®) krijg je als (security)-manager alle tools in handen die nodig zijn om het Predictive Profiling systeem binnen een organisatie te ontwikkelen en te implementeren.

 • Complete theoretische kader Predictive Profiling (QPP®)
 • De overstap maken van reactieve respons naar proactieve preventie
 • Compleet management praktijkhandboek ter ondersteuning van het implementeren van het Profiling systeem en uitwerken praktijkexamen

In de intensieve opleiding Qualified Predictive Profiler-Versneld doorlopen de kandidaten het volledige theoretische lesprogramma van QPP®. Deze opleiding vind plaats in het midden van het land op twee aaneengesloten dagen (totaal 5 dagdelen) en is alleen beschikbaar voor organisaties of netwerken en bij aanmelding van minimaal 4 personen.

 • Complete theoretische kader Predictive Profiling (QPP®)
 • De overstap maken van reactieve respons naar proactieve preventie
 • Theorie-examen QPP® (optioneel)
 • OSP & QPP
  Na met succes het OSP-programma doorlopen te hebben begonnen aan QPP-theorie & praktijk. Leerzame, nuttige en fascinerende registeropleiding waarbij competenties uitgebouwd werden en handvatten aangereikt om predictive profiling te integreren in mijn bedrijfsprocessen. Juist als gemeenteambtenaar is dit voor mij een meerwaarde omdat het denkproces ging van reactief naar pro-actief. Goede begeleiding van Bert & Thamara. Dank voor jullie kritische en menselijke begeleiding. Nu in het mooie bezit van de OSP en QPP-titel. Ik ben er erg blij mee! Ik verheug mij op de "herhalingslessen" van zowel het OSP alsook het QPP-traject.   gemeente-amsterdam  

  Marcel Goertzen OSP QPP Gemeente Amsterdam - BOA
 • OSP & QPP
  Na het bijwonen van een meer dan interessante presentatie van Bert van Pel voor onze KPN security professionals, ben ik enthousiast geraakt over deze manier van security. Ik heb mijn enthousiasme met betrekking tot security profiling omgezet in het volgen van de OSP en QPP registeropleiding. Tijdens de opleidingen lopen praktijk en theorie vloeiend in elkaar over en iedere deelnemer wordt actief betrokken bij de lesstof. De gedrevenheid waarmee Bert en Thamara de beide opleidingen neerzetten werkt aanstekelijk, er is geen saai moment tijdens de trainingsdagen. Dank jullie wel en Chapeau!   KPN

  John Groenendijk OSP QPP KPN - Security Officer
 • QPP
  Hoofddocent Bert van Pel heeft mij geholpen de toepasbaarheid van Predictive Profiling te onderzoeken in een grote penitentiare inrichting. Met zijn kennis en kunde laat Bert op doortastende wijze zien dat Predictive Profiling aanknopingspunten biedt voor iedere organisatie waarin veiligheid van belang wordt geacht. Maatwerk zonder concessies te doen aan de uitgangspunten van de methode. Zeer inspirerend!

  Martin Kampinga QPP Dienst Justitiële Inrichtingen - Senior onderzoeker Bureau Integriteit en Veiligheid

Onze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.