Predictive Profiling is een proactieve methodiek om criminele en of terroristische voorbereidingen al in een vroeg stadium te ontdekken en te mitigeren.
De kracht van Predictive Profiling zit onder meer in het preventieve afschrik effect naar personen met een slechte intentie zonder dat dit ten koste gaat van de klantgerichte benadering die belangrijk is om uw bezoekers en klanten een warm gevoel van welkom te laten ervaren.
Security Questioning en Red Teaming zijn onlosmakelijk verbonden met de Predictive Profiling methodiek.

Essentiële onderdelen Predictive Profiling

Security Questioning

Het maken van contact met bezoekers en klanten en het stellen van slimme en onverwachte vragen volgens de Predictive Profiling methodiek is zo ongeveer het worst-case scenario voor iedere crimineel of terrorist in de voorbereidende fase van zijn actie. Dit heeft alles te maken met het preventieve afschrik-effect wat ontstaat in het hoofd van de persoon met een slechte intentie.

Red Teaming

Met Red Teaming ontvangt uw organisatie een gecontroleerde aanval op vooraf bepaalde risicoposities. De scenario’s van Red Teaming oefeningen worden opgesteld aan de hand van realistische scenario’s met daaraan gekoppelde A.M.O’s en indicators. Dit kunnen reeds toegepaste of nieuwe A.M.O.’s en indicators zijn.

Predictive Profiling Managementsysteem

Predictive Profiling is afgelopen jaren een hot topic geworden. Wat echter niemand er bij vertelt is dat Predictive Profiling meer is dan een methodiek. Het is een systeem, en zonder het gehele systeem van Predictive Profiling te implementeren, gaat de methodiek naar onze overtuiging geen duurzaam resultaat opleveren. En dat is zonde van de moeite en investering.

Zelf aan de slag met Predictive Profiling

De Profiler Challenge
30 dagen E-learning programma

Leer binnen 30 dagen te kijken, denken en analyseren als een Security profiler.

Durf jij de uitdaging aan?

 • 16 behapbare challenges voor je eigen praktijk
 • Duidelijke uitleg en praktisch lesmateriaal
 • Leer in je eigen tijd en omgeving
 • Het ideale fundament voor zowel de beginnende en gevorderde Security profiler
 • Certificaat van deelname op naam
 • Een jaar toegang tot je persoonlijke leeromgeving

Studieboek: Proactief Beveiligen dm.v. Predictive Profiling
€ 32,95 (incl. btw en tijdelijk gratis verzending)

In dit studieboek maak je kennis met een nieuwe kijk op beveiliging: proactief beveiligen door middel van Predictive Profiling.

Predictive Profiling is dé beveiligingstechniek ten behoeve van moderne beveiliging en is gericht op de dreigingen van vandaag en die in de toekomst.

 • Voldoet aan de SVPB norm ‘Proactief Beveiligen’
 • Voldoet aan de OSP® norm van Operational Security Profiler

Opleiding Proactief Beveiligen d.m.v. Predictive Profiling (OSP®)
zelfstudie + e-learning + 2 praktijkdagen

Wil jij nu de overstap maken naar proactief beveiligen door middel Predictive Profiling? Dan is dit je kans!

Met deze register- en praktijkopleiding kun jij jezelf onderscheiden als beveiliger. Je leert alles over proactief beveiligen door middel van Predictive Profiling. Direct toepasbaar in je eigen praktijk.

 • Register- en praktijkopleiding Predictive Profiling mét 12 uur praktijkoefeningen
 • Voor beveiligers en servicemedewerkers
 • Inclusief het OSP® praktijkexamen de ‘Masterproef’
 • Wij zijn CRKBO geregistreerd opleider. Voor particulieren en zpp’ers zijn onze opleidingen btw-vrij.
Preventional biedt een breed aanbod van opleidingen, trainingen en ondersteuning om de Predictive Profiling-methodiek effectief te implementeren in uw organisatie. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.