Accelerated Learning is de meest geavanceerde lesmethode van dit moment. Het is een totaal systeem waarbij snelheid en leermethoden het leerproces verbeteren. Het systeem is gebaseerd op uitgebreid hersenonderzoek en is een bewezen methode om de effectiviteit van leren te verhogen. Accelerated Learning is de vaste lesmethodiek in alle trainingen & opleidingen van Preventional.

 

 

De belangrijkste uitgangspunten & voordelen van Accelerated Learning

  • Een positieve leeromgeving. Mensen leren het beste in een positieve, sociale omgeving. Veiligheid, interesse, plezier en een relaxte sfeer zijn essentieel voor een optimale leerervaring.
  • Betrokkenheid van de deelnemer waarbij zij verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leren. Kennis opdoen is immers geen activiteit die passief kan worden geabsorbeerd.
  • Actief leren door doen in plaats van urenlange slaapverwekkende presentaties.
  • Mensen leren het beste in een omgeving van samenwerking en vandaar dat de sociale interactie tussen de deelnemers continu door wordt gestimuleerd door teamopdrachten.
  • Variatie in leerstijlen waarbij alle zintuigen worden ingezet en het lesprogramma wordt aangeboden in een rijke variatie van activiteiten.
  • Feitjes en vaardigheden die los staan van de context en praktijk worden snel vergeten. De beste leerervaringen ontstaan vooral door doen in een continu proces van feedback, reflectie en evaluatie.

 

Accelerated learning heeft slechts 1 doel en dat is resultaat.

Bekijk hier het aanbod van de Predictive Profiling Academy. Of bekijk direct onze Agenda voor alle komende opleidingsmogelijkheden op basis van open inschrijving.

Onze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.