Vrijdag 4 september was de eerste Free Training Day speciaal voor onze alumni een feit. De aangemelde deelnemers waren uitgenodigd in Haarlem om met elkaar de Red Teaming Challenge aan te gaan! Twee teams in een verdedigende rol (Blue Teams), en een team in de aanvallende rol (Red Team), namen het in de Red Teaming Challenge tegen elkaar op.

 

Met de Free Training Day kunnen onze kandidaten ook na het afronden van hun opleiding lesstof herhalen en nieuwe kennis en inzichten opdoen. En ‘Free’ betekent in dit geval dus kosteloze deelname! Want wij vinden het als opleider nou eenmaal belangrijk dat je na het behalen van je diploma ook up-to-date blijft met je kennis over de Predictive Profiling systeem en uitvoering van de methodiek.

 

Briefing & strategisch overleg

Na de briefing van de drie teams en kort strategisch overleg, uiteraard op twee afzonderlijke locaties, ging de Red Teaming Challenge op locatie rond 13.30 van start. Zelf ervaren wat een slechte intentie met je eigen gedrag doet, en ervaren wat de uitwerking is van proactief beveiligen van in dit geval een openbare ruimte, werd ineens erg realistisch. Na ongeveer 45 minuten was de Challenge ten einde en kon er uitgebreid met elkaar worden geëvalueerd en de ervaringen worden uitgewisseld in de Teylerszaal van Hotel Lion d’Or Haarlem.

 

En de winnaar is…

Challenge betekent natuurlijk ook dat er een team heeft gewonnen! De Red Teaming Challenge is op basis van de hoogst behaalde score nipt door het Red Team gewonnen.

 

Ook op individueel niveau waren er winnaars aan te wijzen. Blue Teamers konden namelijk punten scoren door een gespotte Red Teamer te fotograferen en te delen met zijn team, en extra punten door een Red Teamer stuk te maken door middel van Security Questioning. Red Teamers konden scoren door zoveel mogelijk informatie te verzamelen en deze door te geven, plus door niet gespot te worden of stuk te gaan.

 

De meeste punten zijn dan ook gescoord door het succesvol stukmaken van Red Teamers door middel van Security Questioning. Helaas is dit net niet genoeg door de Blue Teams ingezet om daardoor te winnen.

 

Netwerkborrel

De Red Teaming Challenge werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel, waarbij er bijgepraat kon worden met leerganggenoten en nader kennis kon worden gemaakt met andere OSP’ers en QPP’ers.

 

Kortom, een geslaagde, leerzame en gezellige eerste Free Training Day waar wij zeker nieuwe edities van gaan organiseren in het nieuwe jaar speciaal voor OSP en QPP alumni.

 

Een goede reden dus om je ook aan te melden voor een van onze Predictive Profiling registeropleidingen als je plannen hebt om met proactieve preventie aan de slag te gaan.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Preventional

 

  • Er zijn nog beperkte mogelijkheden om je dit jaar nog te laten opleiden tot Operational Security Profiler (OSP) en/of Qualified Predictive Profiler (QPP). Inschrijving voor de laatste leergangen (open inschrijving) van 2015 nu geopend.

 

Onze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.