VUmc is één van de acht universitaire medische centra in Nederland.  VUmc staat voor onderscheidende patiëntenzorg, hoogwaardig wetenschappelijk onderwijs en grensverleggend onderzoek.

 

VUmc is een open en gastvrije organisatie waar patiënten, bezoekers, studenten, medewerkers en derden toegang toe hebben. Dit open karakter brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Bijzondere veiligheidsmaatregelen zijn dan ook nodig om geen afbreuk te doen aan die gastvrije entree, maar daarnaast wel de risico’s op verstoring te minimaliseren.

 

Uiteraard staat de patiënt als zorgvrager en ontvanger van zorg, centraal. VUmc hecht dan ook grote waarde aan tevredenheid en waardering van de patiënt en zijn bezoekers. De methodiek van Predictive Profiling sluit hier uitstekend op aan.

 

VUmc heeft daarom recent Preventional uitgenodigd om door middel van de workshop ‘Zicht op Profiling’, als eerste academisch ziekenhuis in Nederland het complete beveiligingsteam vertrouwd te maken met de methodiek van Predictive Profiling .

 

De basics van Predictive Profiling zijn zodanig praktijkgericht, dat het tijdens de ééndaagse interactieve workshop geleerde, direct in uitvoering kan worden gebracht. Het rendement van de workshop is dan ook erg hoog en werkt zeer enthousiasmerend voor de beveiligers.

 

VUmc zal in de toekomst het gastvrije proactieve beveiligingsbeleid verder ontwikkelen. In dit opzicht heeft VUmc een onderscheidende en leidende rol genomen voor alle medische centra in Nederland.

 

 

Beveiligers in een omgeving als de onze hebben een zeer bijzonder takenpakket en moeten een verscheidenheid aan rollen kunnen vertolken. Ze moeten snel en vaak naar uitersten kunnen schakelen. Ogenschijnlijk dagelijkse situaties, vragen door een steeds veranderde context, continue een afweging qua manier van handelen. De methodiek van Predictive Profiling leert ons al in een vroeg stadium situaties te onderkennen en geeft ons zo ook de kans een afweging te maken in de manier van handelen. 

Pieter de Vries – Hoofd Veiligheid VUmc

 

Onze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.