Predictive Profiling is een proactieve methodiek om criminele en of terroristische voorbereidingen al in een vroeg stadium te ontdekken en te mitigeren.
De kracht van Predictive Profiling zit onder meer in het preventieve afschrikeffect naar personen met een slechte intentie zonder dat dit ten koste gaat van de klantgerichte benadering die belangrijk is om uw bezoekers en klanten een warm gevoel van welkom te laten ervaren.
Security Questioning en Red Teaming zijn onlosmakkelijk verbonden met de Predictive Profiling methodiek.

Direct online starten met profiling

De Profiler Challenge

30 dagen E-learning programma

Leer binnen 30 dagen te kijken, denken en analyseren als een Security profiler.

Durf jij de uitdaging aan?

  • 16 behapbare challenges voor je eigen praktijk
  • Duidelijke uitleg en praktisch lesmateriaal
  • Leer in je eigen tijd en omgeving
  • Het ideale fundament voor zowel de beginnende en gevorderde Security profiler
  • Certificaat van deelname op naam
  • Een jaar toegang tot je persoonlijke leeromgeving

Gratis e-books Profiling

Lees meer over deze proactieve security methodiek

Vraag nu onze gratis E-bookreeks over Predictive Profiling aan.

Essentiële onderdelen Predictive Profiling

Security Questioning

Het maken van contact met bezoekers en klanten en het stellen van slimme en onverwachte vragen volgens de Predictive Profiling methodiek is zo ongeveer het worst-case scenario voor iedere crimineel of terrorist in de voorbereidende fase van zijn actie. Dit heeft alles te maken met het preventieve afschrik-effect wat ontstaat in het hoofd van de persoon met een slechte intentie.

Red Teaming

Met Red Teaming ontvangt uw organisatie een gecontroleerde aanval op vooraf bepaalde risicoposities. De scenario’s van Red Teaming oefeningen worden opgesteld aan de hand van realistische scenario’s met daaraan gekoppelde A.M.O’s en indicators. Dit kunnen reeds toegepaste of nieuwe A.M.O.’s en indicators zijn.

Predictive Profiling Managementsysteem

Predictive Profiling is afgelopen jaren een hot topic geworden. Wat echter niemand er bij vertelt is dat Predictive Profiling meer is dan een methodiek. Het is een systeem, en zonder het gehele systeem van Predictive Profiling te implementeren, gaat de methodiek naar onze overtuiging geen duurzaam resultaat opleveren. En dat is zonde van de moeite en investering.

Registeropleidingen Predictive Profiling

OPERATIONAL SECURITY PROFILER (OSP®) 

In deze registeropleiding leert de kandidaat in drie lesdagen de methodiek van Predictive Profiling toe te passen op operationeel niveau.

Deze opleiding is geschikt voor organisaties die hun security medewerkers naar een hoger niveau van proactieve preventie willen brengen. Daarnaast is de registeropleiding OSP toegankelijk voor individuele kandidaten op basis van open inschrijving. Bekijk onze Opleidingsagenda voor beschikbare lesdata.

Na het behalen van het theorie-examen heeft de kandidaat recht op het officiële OSP®-diploma, mag deze zich laten registeren in het OSP®-register van stichting N’Lloyd en behaalt daarmee recht om de OSP-titel achter zijn familienaam te plaatsen.

QUALIFIED PREDICTIVE PROFILER (QPP®)

Met QPP® haal je als securitymanager alle kennis in huis om direct met het systeem van Predictive Profiling aan de slag te gaan in de eigen organisatie.

Deze opleiding op managementniveau kan via twee trajecten gevolgd worden: Leergang Theorie & Praktijk óf Leergang Incompany Versneld met alleen voorbereiding op het QPP® theorie-examen.

Het QPP® praktijkexamen richt zich op het vormgeven van het systeem en de voorbereiding op de implementatie van Predictive Profiling in de eigen organisatie. Standaard lesmateriaal van de registeropleiding QPP® – Theorie & Praktijk is het Predictive Profiling Management Handboek met daarin alle voorbeeldprocedures en templates ter ondersteuning van het maken van het QPP Praktijkexamen.

Met het behalen van het QPP® theorie-examen heeft de kandidaat recht op het Certficaat Theorie Qualified Predictive Profiler (QPP®). Na het behalen van ook het praktijkexamen behaalt de kandidaat het recht op het Diploma Qualified Predictive Profiler (QPP®) en het recht zich te laten registreren in het QPP® Register beheerd door stichting N’Lloyd en het dragen van de titel QPP achter zijn familienaam.

Preventional biedt een breed aanbod van opleidingen, trainingen en ondersteuning om de Predictive Profiling-methodiek effectief te implementeren in uw organisatie. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.