Wij denken anders over veiligheid & beveiliging. Wij dagen de bestaande aannames en de status quo uit in alles wat wij doen. Dit vertalen wij naar onze opleidingen, trainingen en consultancy. De gepassioneerde manier waarop ons team organisaties en kandidaten helpt om hun doelen te realiseren is daarbij ons belangrijkste streven.
Bert van Pel  — Mede-oprichter / Directeur / Hoofddocent / Praktijkcoach

Is ruim 23 jaar de expert voor Security professionals die zich willen bekwamen in Predictive Profiling en voor organisaties die deze methodiek willen toepassen. Mede-eigenaar Preventional, bedenker en ontwikkelaar securitydiensten en -producten met een ‘different mindset’, auteur van diverse publicaties in o.a. vakbladen en toonaangevende security-bronnen, trainer van inmiddels security professionals op alle niveaus.

Bert doceert en traint vanuit zijn eigen ervaring als profiler. Hij weet wat werkt, maar ook waar de valkuilen liggen. Dat zijn bevlogen manier van trainen werkt, bewijzen de vele positieve reacties van de deelnemers die zijn opleidingen, trainingen en seminars hebben gevolgd.

Motto:  “We can lift ourselves out of ignorance, we can find ourselves as creatures of excellence and intelligence and skill.”

-Richard Bach. Uit: Jonathan Livingston Seagull-

 

Thamara van Rijn — Mede-oprichter / Directeur / Hoofddocent / Praktijkcoach

Is in de afgelopen  jaren uitgegroeid tot expert op het gebied van professionaliseren van veiligheidszorg in o.a. de erfgoedsector. Als mede-eigenaar van Preventional is zij verantwoordelijk voor de zakelijke en organisatorische kant van het bedrijf. Daarnaast  is zij bedenker en ontwikkelaar van security diensten en -producten met een ‘different mindset’, is gespecialiseerd in erfgoed, onderzoeker/analyticus, heeft een ‘kwaliteit boven kwantiteit’-mentaliteit en is trainer van security professionals op alle niveaus in verschillende sectoren.

Motto: “Als we de juiste kant op kijken, hoeven we alleen nog door te lopen.”

-boeddhistisch gezegde-

 

Ghislaine Timmermans — Praktijkcoach Security Questioning

Is haar carrière gestart als teamleider op de luchthaven Schiphol en beschikt over jarenlange praktijkervaring Predictive Profiling/Security Questioning. Hierna is zij gaan werken voor de Koninklijke Marechaussee o.a. op de afdelingen Bureau Misdaad Analyse en het API Centre waar Analyse & Profiling wordt toegepast om passagiersstromen in kaart te brengen. Met haar specialistische vakkennis & hospitality skills is zij de ideale sparringspartner en praktijkcoach tijdens de trainingen opleidingen van Preventional.

Motto: “Het succes van veiligheid, hospitality en samenwerken zit ‘m in de details.”

 

Rob Sentse — Gastdocent Humint

Kijkt met trots en plezier terug op een carrière van 38 jaar bij de Koninklijke Landmacht. Rob is een expert in gedragsbeïnvloeding en heeft tijdens zijn werkzaamheden diverse inlichtingenfuncties vervuld. Hij heeft artikelen geschreven over leidinggeven, politiek, terrorisme en inlichtingen. Binnen Preventional is Rob o.a. trainer op het gebied van Human Intelligence en biedt hij daarnaast intervisie.

Motto: “I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.”
-Maya Angelou-

 

Michel Rouwkema — Gastdocent Predictive Profiling in musea

Ervaren en gedreven veiligheidsprofessional die beveiliging ziet als een zeer dynamisch, proactief proces waarbij de mens als belangrijkste schakel moet worden gezien. Als beveiliger en teamleider op Schiphol heeft Michel zich de methodiek van Profiling en proactief beveiligen zich al vroeg eigen gemaakt. Sinds 2011 is hij in de museale sector werkzaam als Coördinator Beveiliging van het Drents Museum, waar hij gastvrijheid en veiligheidsbewustzijn heeft gecombineerd tot één werkproces. Kenmerkende eigenschappen: creatief, recht door zee en eigenzinnig.

Motto: “To improve is to change. To be perfect is to change often.”
-Winston Churchill-

 

Gérard Elshoff — Gastdocent Predictive Profiling implementatie

Gérard Elshoff is al vele jaren actief in het Security vak en in verschillende managementrollen. Gérard is Hoofd Beveiliging geweest bij o.a. Teylers Museum en het Van Gogh Museum waar hij bij laatstgenoemde het systeem van Predictive Profiling heeft geïmplementeerd en heeft ontwikkeld. Gérard is nu Hoofd Beveiliging bij Museum Het  Rembrandthuis.

Motto: “Education is not learning of facts, but the training of the mind to think.”
-Albert Einstein-